24 april van 12 tot 17 uur Open Dag in het atelierblanco in deze balk is #506327


Lid worden?

Klik dan hier

Actueel

23 september 2022, 20u
Kunstavond met
Mascha Teune

8 en 9 oktober 2022, 12-17u
Kunstroute |
in het atelier

28 oktober 2022, 20u
AppreciatieavondMeer informatie...

Lees eerst het versoepelde Coronaprotocol (klik hier) !
Bijdragen gevraagd voor de nieuwe Toetssteen (klik hier) !

 

beheerstrip
Beheer van het Atelier

Aan cursisten en docenten wordt gevraagd mee te werken aan een goed en efficiënt beheer van het atelier. Als iedereen hieraan een bijdrage levert blijft het atelier en het materiaal op orde, worden de inspanningen goed verdeeld en kunnen we extra onderhoudskosten voorkomen.

Onderstaande aandachtspunten kunnen hierbij helpen.

Tijdens de sessies

  • Ezels, tafels en schilderborden: na de sessies de ezels, de borden etc. weer strak aangeschoven in de hoek van het atelier terugplaatsen.
  • Eigen werk:dit kan je in de gang te drogen hangen of langs de muur plaatsen en dan graag de volgende keer mee naar huis nemen.
  • Droog afval en beschilderd papier: er staan een aantal afvalbakken met daarop aangegeven de bestemming.
  • Verf-resten: het zomaar wegspoelen van verfresten door de afvoer van de gootsteenbakken leidt tot verstopping en tot overstromen van het naastliggende fonteintje. Schraap dus zoveel mogelijk de verfresten met papier of spatel van je palet in de betreffende afvalbak. Spoel evt. kort na na en maak verder thuis schoon. Het zelfde geldt voor de kwasten. Gebruik de zachte zeep bij het uitspoelen.De afvoer is voorzien van een nylon kousje om resterende verf zoveel mogelijk op te vangen. Dit wordt zo nu en dan vervangen.
  • Kranen: voorkom dat er twee kranen tegelijk hard aan staan. Dan stroomt het fonteintje over.
  • Afwassen, vloer vegen: wissel elkaar bij toerbeurt af bij de afwas en het vegen van de vloer.
  • Verwarming:aan de radiatoren hangen briefjes met het verzoek de instelling niet te veranderen. Hou je hieraan! De temperatuurregeling vindt namelijk plaats via de wandthermostaat. Ook buiten de lessen kan de verwarming functioneren volgens de thermostaat-instelling, die ook geldt voor andere ruimten in het gebouw.

Een uitzondering: Als het in het atelier te warm wordt draai dan niet de radiatorkranen op een lage stand, maar druk op het knopje rechts van het schermpje op de wandthermostaat om de ingestelde temperatuur in stappen van een halve graad te verlagen. Blijft het nog warm, dan hebben onze buren van SDSP waarschijnlijk hun verwarming aangezet. Zet in dat geval de radiatorkranen in het atelier tijdelijk op een lagere stand en herstel dit weer aan het eind van de sessie.

Incidentele klussen

  • De jaarlijkse klusdag vindt plaats in de eerste week van september. Vrijwilligers kunnen zich melden om mee te werken aan het grote onderhoud van de ruimte en het materiaal. Als er tussentijds iets moet gebeuren wordt dit via het mededelingenbord en de website aangekodigd.
  • Ook de tuin vraagt een aantal keer per seizoen om onderhoud. Ook hiervoor kunnen oproepen worden gedaan om een paar uurtjes mee te helpen.

Melding van onderhoudsklussen

Als je constateert dat er iets gerepareerd moet worden dit graag tijdig melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., verantwoordelijk voor het atelierbeheer.

titel-toets2 

Noordweg Noord 149b
(terrein PGGM)
3704 JG  Zeist
info@detoets.nl  

Berichten voor de website:
site@detoets.nl

Route Atelier

Kijk in ons Archief!

Voor meer over eerdere activiteiten kunt u in het Archief  terecht.
(Menu links)

IMG_2104.jpg

Meer foto's...